Een belofte waargemaakt

Wethouders Kampen met voeten in de blubber bij De Dijk, daarna buurtbarbecue van Van Lente Catering dankzij Tohopesate.

 Het was een mooi gezicht, zaterdagmiddag. In de stromende regen waren de wethouders van de gemeente Kampen aan het werk in de tuin van stichting De Dijk in Kampen. Een gevolg van de afspraak die was gemaakt op de Tohopesatemarktplaats in maart 2017. Samen met bewoners en ouders hielpen de wethouders de tuin van de jongeren aan de IJsselwaard onkruidvrij te maken en deden ze hier en daar het nodige snoeiwerk. Kennen wij de wethouders normaal gesproken alleen strak in het pak, nu konden wij ze aan het werk zien in tuinschoenen, werkbroeken, en waterdichte jassen.

Vele handen maken licht werk, dat werd eens te meer bewezen. Binnen anderhalf uur was de tuin weer om door een ringetje te halen. Natuurlijk wilden de wethouders ook graag eens even binnen kijken in het gebouw van de Dijk aan de IJsselwaard. Zij werden ontvangen door de jongeren die zichtbaar trots zijn op hun mooie appartementen en die hierover met veel enthousiasme kunnen vertellen.

Nog onder de indruk van dit enthousiasme, sloten de wethouders aan bij de fantastisch verzorgde barbecue van van Lente catering. Samen met inmiddels ook gearriveerde buren van de IJsselwaard werd het vervolgens erg gezellig. In een ongedwongen sfeer ontmoetten wethouders, jongeren, ouders en buren elkaar onder het genot van een drankje en uitgebreide hap.

Aan het eind brak ook de zon nog door. Dat was symbolisch voor deze prachtige middag.

Op bezoek bij Erf-1

Wat was dat leuk! Klaas-Jan Bruins van biologische veehouderij Erf-1 ontving op 23 september jongeren van Stichting De Dijk uit Kampen op zijn boerderij. De jongeren waarvan sommigen nog nooit op een boerderij waren geweest, kwamen al meteen in aanraking met kalfjes van nog maar een paar dagen oud, lekker buiten in het zonnetje. Ze konden ze aaien en de echte durfals lieten ze zelfs lekker sabbelen op de vingers. Leuk maar ook wel een beetje spannend.

 

Daarna hebben ze buiten gekeken bij de varkens die lekker in de modder wroetten. In de stal en in de wei waren ook nog kalfjes en koeien te bewonderen. Koeien komen na een tijdje vanzelf dichterbij om aan je te snuffelen, je een lik over je arm te geven of even te proeven of je laarzen zo lekker zijn als ze eruitzien. Natuurlijk mochten de jongeren daarna ook proeven van al het lekkers dat Erf-1 te bieden heeft. Een toetje van zelfgemaakte hangop ging er bij iedereen wel in. Heerlijk!

Erf-1 is een biologische boerderij, in handen van de familie Bruins. Op de boerderij worden (h)eerlijke producten gemaakt, die in de boerderijwinkel worden verkocht. Ga gerust eens langs op vrijdag tussen 14:00 en 16:00, of op zaterdag van 10:00 tot 12:00. Voor een bezoekje, voor de winkel, of voor een workshop kaas of boter maken. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan een prachtige ontvangstruimte, zodat u ook bij slechter weer op de boerderij terecht kunt. Een ruimte die ook als vergaderlocatie uitstekend geschikt is, als u elkaar eens in een bijzondere omgeving wilt ontmoeten.

Neem gerust contact op met de familie Bruins aan de Mandjeswaardweg 6 in Kampen. Bel 038-4580392, of neem een kijkje op www.erf1.nl.

Onze jongeren hebben genoten van een prachtige middag!

Jongeren van De Dijk aan de IJsselwaard in Kampen krijgen workshop muziek en bewegen bij Quintus

Het plezier spatte er af. De jongeren konden ervaren hoe leuk het is om zelf muziek te maken op echte instrumenten. Spelen op de piano, lekker slaan op het drumstel, plukken aan de basgitaar. Onder enthousiaste leiding van René Lorist werd er binnen de kortste keren samen muziek gemaakt!

Na het maken van muziek was het tijd om te gaan bewegen. Ellen Diender van Quintus had een mooi programma gemaakt, resulterend in een uitgebreide dans die werd uitgevoerd op de beats van bekende muzieknummers. Lekker losgaan, je overgeven aan de muziek en bewegen met je hele lijf. Dat kostte de nodige zweetdruppels, maar de reactie van de jongeren was veelzeggend: wat heerlijk om zo lekker helemaal los te gaan en te bewegen met je voeten, je heupen, je handen en je hoofd.

Het was een ontdekkingsreis. Nieuwe ervaringen, nieuwe energie, een nieuwe manier van plezier beleven!

Dit smaakt naar meer! Zowel de jongeren als de docenten van Quintus waren zó enthousiast dat we met elkaar al spraken over een vervolg. Dat gaat er zeker komen!

 

Jongeren van De Dijk gaan een Workshop bij Quintus doen

 

Op 24 juni is het zover: acht bewoners van De Dijk en JP van den Bent aan de IJsselwaard in Kampen gaan op bezoek bij Quintus!

Daar gaan ze, onder leiding van docenten van Quintus, een paar uur aan de gang met muziek en bewegen. Sommigen van hen hebben er al ervaring mee, voor anderen is het helemaal nieuw. Zelf met instrumenten aan de gang, voelen hoe een drumstel klinkt als jíj er op slaat, kennismaken met de piano of een keyboard, plukken aan de snaren van een bas- of leadgitaar, je staat er versteld van hoe dat klinkt en voelt, zeker als het geluid nog eens lekker vet wordt versterkt.

Maar wist je ook dat je met de iPad geweldige muziek kunt maken? Ook als je dat nog nooit gedaan hebt?

Muziek maken is al leuk, maar bewegen op muziek is dat ook.

Durf jij dat? Helemaal los gaan en ervaren wat dat met je doet? En hoe gelukkig je daar van wordt? 24 juni, gaan de acht bewoners dit ervaren. Het wordt een hele gave ochtend.

 

29-03-2017

Tohopesate weer succesvol

Op de avond van de Beursvloer Kampen Tohopesate  hebben Ad Renne en Sjaak Westendorp  namens Stichting de Dijk meerdere contacten gelegd.

Op de Tohopesate kunnen maatschappelijke organisaties (zoals Stichting De Dijk) matches maken met bedrijven in Kampen en IJsselmuiden.

Dit keer was het doel om overeenkomsten te sluiten die leiden tot leuke evenementen voor de bewoners van de IJsselwaard.

Onderstaande personen en bedrijven gaan een activiteit organiseren voor of met de bewoners van Stichting De Dijk. Het belooft een leuke zomer te worden!

 

 

 Dit zijn de resultaten:

 

1.    Tafeltennis-clinic door Gerben Last, winnaar van Olympisch zilver in Rio 2016!

In samenwerking met Kampenion (onze lokale tafeltennisvereniging) gaan wij met elkaar tafeltennissen. Gerben Last zal ons een clinic geven, zodat we de kneepjes van het vak leren. Bij mooi weer kijken we of we het gewoon bij ons op onze eigen tafel kunnen organiseren, als het weer het niet toelaat, gaan we naar de tafeltennishal van Kampenion.

2.    Op bezoek op ERF-1

Een middagje op bezoek op een echte boerderij, waar we kunnen genieten van koeien en andere dieren. Helpen met voeren, koeien uit de wei halen, kijken hoe nou eigenlijk kaas wordt gemaakt.

3.    Quintus centrum voor kunst en kunsteducatie

Een workshop muziek, bewegen en/of kunst.

4.    Piratenkoor

Het Piratenkoor komt voor ons zingen, bijvoorbeeld als wij een barbecue houden

5.    Van Lente groenteman

Van Lente gaat ons helpen bij onze jaarlijkse barbecue. Bijvoorbeeld met een springkussen op de parkeerplaats en hapjes bij de barbecue (bijvoorbeeld salades).

6.    Burgemeester en Wethouders

Burgemeester en Wethouders van onze gemeente komen ons helpen bij het onderhoud (onkruid verwijderen, snoeien) van onze tuin.

7.    Joke Beens geeft schilderlessen

Joke geeft eenmaal per maand schilderles in de Reijersdam. Sommigen van ons zijn na de workshop bij Quintus misschien zo enthousiast dat zij met schilderen willen doorgaan. Dat kan bij Joke. Hieraan zijn dan wel kosten verbonden.

8.    Herniz Brink, personal coach, therapeut en trainer

Deze match is bedoeld voor ouders/verzorgers. Herniz wil graag in gesprek gaan met geïnteresseerde ouders/verzorgers en hen ondersteuning bieden bij vragen die voortvloeien uit het hebben van een kind met een bovengemiddelde zorgvraag.

 

  

Copyright © 2017. All Rights Reserved.